Altid fri fragt til Danmark og Sverige

Schwanen Garten Danmark

ANTIOXIDANTER

Antioxidanter spiller en vigtig rolle i hudplejen, hvor de beskytter huden mod skadelige påvirkninger fra forurening og det omgivende miljø. Antioxidanter forebygger celleskade fra frie radikaler og bidrager dermed til en hud der ser fastere og mere klar ud, samt en mindsket synlighed af rynker.

Oxidativ stress - Årsager

Hudens aldringsprocess skyldes forskellige faktorer der overordent kan inddeles i to kategorier – intrisiske og extrinsiske.

Intrinsisk aldring er den naturlige aldring, som er genetisk bestemt og forårsaget af forkortelse af telomerer, som er små DNA-sekvenser for enden af hvert kromosom, og som fungerer som en slags nedtællingsur for vores celler.

Extrinsisk aldring er forårsaget af livsstil, som fx. rygning, kronisk stress og overdrevet alkoholforbrug, men også af miljømæssige komponenter som udsættelse for solens UV-stråler, synligt lys, infrarødt lys og luftforurening. Alle disse faktorer kan lede til oxidativt stress og manifestere sig som alderstegn. 

Schwanen Garten, antioxidanter
Antioxidanter og frie radikaler

Antioxidanter & Oxidanter -Balancen i huden

Huden er udstyret med forskellige forsvarsmekanismer i form af antioxidanter, der kan påvirke forskellige stadier i den oxidative process gennem at neutralisere frie radikaler og dermed modvirke oxidativ stress. 

Oxidativ stress og oxidativ celleskade opstår, når der er en ubalance mellem frie radikaler og de antioxidanter, som huden producerer naturligt. Denne ubalance spiller en stor rolle i for tidlig aldring af huden men også i andre tilstande som fx.  hyperpigmentering, og denne ubalance kan være med til at trigge forskellige inflammatoriske tilstande. Et øget niveau af antioxidanter er en af nøglerne til at mindske oxidativ stress.